Kulajda s křepelčími vajíčky
50 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1hrstHouby sušené
- 2kusyBobkový list
- 10kusůPepř černý celý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 8kusůVejce křepelčí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
88 mg
Postup přípravy
- 1Houby necháme namáčet ve vodě.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a za stálého šlehání metličkou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme koření. Zvolna asi 30min povaříme.
- 3Poté vložíme oloupané brambory nakrájené na kostky, ochutíme solí, přidáme scezené houby a vaříme téměř doměkka.
- 4Na závěr vmícháme najemno nasekaný kopr, smetanu a krátce povaříme.
- 5Bobkový list a kuličky koření vyjmeme, polévku dochutíme octem a solí, přidáme vejce a dozdobíme koprem.
- 6Vejce uvaříme tak, že je opatrně vyklepneme do vroucí vody s kapkou octa, vaříme 2min, opatrně vyjmeme a ponoříme do studené vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.