Kulajda s křepelčími vajíčky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
88 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby necháme namáčet ve vodě.
  • 2
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a za stálého šlehání metličkou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme koření. Zvolna asi 30min povaříme.
  • 3
    Poté vložíme oloupané brambory nakrájené na kostky, ochutíme solí, přidáme scezené houby a vaříme téměř doměkka.
  • 4
    Na závěr vmícháme najemno nasekaný kopr, smetanu a krátce povaříme.
  • 5
    Bobkový list a kuličky koření vyjmeme, polévku dochutíme octem a solí, přidáme vejce a dozdobíme koprem.
  • 6
    Vejce uvaříme tak, že je opatrně vyklepneme do vroucí vody s kapkou octa, vaříme 2min, opatrně vyjmeme a ponoříme do studené vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.