Kulebjaka, ruský piroh z lístkového kynutého těsta

80 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1252 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
90 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jde o piroh ve tvaru obdélníku o velikosti pečícího plechu, kde je náplň ve dvou vrstvách oddělených plátkem těsta.
  • 2
    Nejprve připravíme těsto z polohrubé mouky, rozpuštěného másla, žloutků, vlažného mléka, 0,5 lžičky soli a droždí. Těsto důkladně zpracujeme a přikryté dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme tenkou obdélníkovou placku o velikosti pečícího plechu, okraje potřeme bílkem a zbytek placek potřeme rozpuštěným sádlem.
  • 3
    V době kynutí těsta připravíme nádivky.
  • 4
    Umeleme vařené uzené koleno a smícháme ho s trochou strouhanky, nastrouhanými natvrdo vařenými vejci a nadrobno nasekanou pažitkou. Směs přisolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 5
    Druhou náplň připravíme z kysaného zelí, ze kterého slijeme lák, překrájíme a v míse osolíme, přisladíme, přidáme kmín a smícháme s cibulkou dozlatova osmaženou na 100 g sádla.
  • 6
    Na pečící plech se zvýšenými okraji položíme pečící papír, na něj na sebe dvě placky, na které rovnoměrně rozetřeme masovou nádivku. Na ni položíme další placku, potom navršíme zelnou náplň, uhladíme ji a vše přikryjeme zbylými plackami. Okraje placek k sobě dobře stiskneme a zahneme nahoru. Vršek několikrát propícháme vidličkou a pekáč vložíme do rozehřáté trouby. Piroh pečeme při střední teplotě asi 45 minut.
  • 7
    Hotový piroh za tepla nakrájíme a podáváme k hovězímu nebo drůbežímu bujónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.