Kuličky z brambor a masa
115 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 2lžičkyCukr třtinový
- 400gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyRýžový škrob
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 230gramůBrambory
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůMaso mleté - mix
- 150gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme okapat a pak je rozmačkáme.
- 2Stejným způsobem si připravíme mrkev.
- 3Rozmačkané brambory a mrkev dáme do větší mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený čerstvý koriandr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře smícháme a ze vzniklého těsta vytvoříme asi 20 kuliček. Necháme v chladu odpočinout.
- 4Nyní si připravíme omáčku. V menším kastrůlku rozehřejeme olej
- 5a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. K cibulce přidáme nakrájená rajčata, 2 lžičky hnědého cukru, jednu rozdrcenou sušenou chilli papričku, sůl a pepř. Vše zalijeme vývarem. Nakonec přidáme rýžový škrob. Budeme vařit ještě 20 minut.
- 6Připravené kuličky vyndáme z chladu a smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran.
- 7Podáváme na předehřátých talířích s omáčkou ozdobené čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.