Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
16 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plátky bagety (může být i veka) zbavíme kůrky, vložíme do mísy a zalijeme půlšálkem vody. Necháme vodu natáhnout, zhruba pět minut, poté vodu vymačkáme a vylijeme. Do mísy k bagetě přidáme nasekanou petrželovou nať, lžíci nasekané bazalky, mleté maso, stroužek utřeného česneku, vejce, sůl, pepř a promísíme, až utvoříme kompaktní hmotu. Pod fólií uložíme do chladničky.
  • 2
    V hlubším kastrolu na oleji zhruba pět minut smažíme drobně posekanou cibuli s jedním stroužkem česneku pokrájeným na plátky. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčatový protlak, tři lžíce bazalky, cukr, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet pět minut, až omáčka zhoustne. Poté do omáčky vložíme malé kuličky z připravené masové hmoty, vaříme asi půl hodiny.
  • 3
    V mezičase ve větším hrnci uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat. Poté je přendáme do velké mísy, na ně nalijeme horkou omáčku s knedlíčky, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme. Můžeme ještě přidat v misce další nastrouhaný parmezán.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 8. 6. 2015
Výborná volba
Doma děláme už několik let stejnou omáčku na špagety, proto jsem se rozhodla vyzkoušet něco nového. Recept je různorodý, nenáročný, osvěžující a opravdu výborný. Od teď budu vařit tyto špagety častěji, než naši tradiční omáčku 😉😉