Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.
  • 2
    Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.
  • 3
    V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.
  • 4
    Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.