Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůKančí plec
- 300gramůHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na houby
- 150gramůHouby čerstvé
- 120mililitrůVoda pitná
- Na omáčku
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.
- 2Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.
- 3V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.
- 4Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.