Kuličky z mletého masa v omáčce

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousku tuku osmahneme jemně rozkrájenou cibuli a vychladlou ji přidáme k masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žemle a vše opět umeleme. Ze směsi vytvoříme na pomoučeném prkénku kuličky asi 30 mm v průměru veliké. Kuličky opečeme na rozpáleném tuku a přendáme do ohnivzdorného kastrolu.
  • 2
    K upečeným kuličkám přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, nasekaný česnek, sůl, pepř celý, bobkový list a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut.
  • 3
    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 4
    Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.