Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

80 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůrku z žemle nastrouháme, střídku namočíme na chvíli do studené vody, poté důkladně vymačkáme, smícháme s masem a jedním vejcem. Přidáme nastrouhanou jednu cibuli a prolisované 2 stroužky česneku. Mátu opláchneme, otrháme lístky a vmícháme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně prohněteme. Vmícháme nastrouhanou kůrku a strouhanku. Zakryjeme a odložíme na 30min do lednice.
  • 2
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. Zbylou cibuli nasekáme najemno. Rozpálíme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Prolisujeme k ní česnek, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a 5min povaříme na mírném ohni.
  • 3
    Z masové směsi vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vložíme do omáčky, vmícháme skořici a zakryté dusíme cca 20min. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.