Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
80 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 3kusyMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 750gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kůrku z žemle nastrouháme, střídku namočíme na chvíli do studené vody, poté důkladně vymačkáme, smícháme s masem a jedním vejcem. Přidáme nastrouhanou jednu cibuli a prolisované 2 stroužky česneku. Mátu opláchneme, otrháme lístky a vmícháme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně prohněteme. Vmícháme nastrouhanou kůrku a strouhanku. Zakryjeme a odložíme na 30min do lednice.
- 2Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. Zbylou cibuli nasekáme najemno. Rozpálíme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Prolisujeme k ní česnek, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a 5min povaříme na mírném ohni.
- 3Z masové směsi vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vložíme do omáčky, vmícháme skořici a zakryté dusíme cca 20min. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.