Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- Omáčka
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Z rybího maso odstraníme pinzetou všechny kosti. Maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem. Přeneseme hmotu do misky.
- 2Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, ruce si navlhčíme studenou vodou.
- 3Žampiony nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici, kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa a citronovou šťávu, kastrůlek přikryjeme pokličkou a maso dusíme na mírném ohni 10 minut.
- 4Pokrm upravíme na talířky, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.