Kuličky ze sušené tresky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůPetržel - nať
- 60gramůStrouhanka
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůTreska sušená
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1krajícChléb konzumní
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme
- 21 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme.
- 3Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše
- 420 minut podusíme.
- 5Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme.
- 6Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je
- 7přendáme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.