Kuličky ze sušené tresky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme
  • 2
    1 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme.
  • 3
    Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše
  • 4
    20 minut podusíme.
  • 5
    Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme.
  • 6
    Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je
  • 7
    přendáme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.