Kung pao s krevetami a kešu oříšky
25 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1lžíceSolamyl
- 2lžičkyChilli omáčka
- 160mililitrůVývar drůbeží
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžíceSherry brandy
- 1kusCibule
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžičkaČesnek
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSoda jedlá
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 60gramůOřechy Kešu
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem.
- 2Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu probíhající po vnější straně. Vložíme do suchých přísad a necháme 20 minut stát.
- 3Ve woku rozpálíme olej, přidáme krevety a smažíme za stálého míchání asi 20 vteřin, dokud nezmění barvu. Přendáme na talíř.
- 4Do oleje ve woku přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 1 minutu, přidáme nakrájenou cuketu, papriku a ještě asi 1 minutu restujeme.
- 5Smícháme všechny suroviny z výpisu na omáčku a přidáme do pánve, za stálého míchání necháme mírně zhoustnout. Přidáme krevety, kešu oříšky a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.