Kung pao s krevetami a kešu oříšky

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem.
  • 2
    Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu probíhající po vnější straně. Vložíme do suchých přísad a necháme 20 minut stát.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej, přidáme krevety a smažíme za stálého míchání asi 20 vteřin, dokud nezmění barvu. Přendáme na talíř.
  • 4
    Do oleje ve woku přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 1 minutu, přidáme nakrájenou cuketu, papriku a ještě asi 1 minutu restujeme.
  • 5
    Smícháme všechny suroviny z výpisu na omáčku a přidáme do pánve, za stálého míchání necháme mírně zhoustnout. Přidáme krevety, kešu oříšky a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.