Kuře Buchari se zeleninovou rýží

80 min.
Saúdská Arábie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
62 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.
  • 2
    Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.
  • 3
    Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.