Kuře Buchari se zeleninovou rýží
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2kusySkořice celá
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaKmín drcený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej olivový
- 400gramůRýže loupaná
- 2litryVoda pitná
- 10gramůMandle
- 10gramůOřechy Kešu
- 10gramůArašídy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
62 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.
- 2Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.
- 3Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.