Kuře cacciatore

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství.
  • 3
    Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem.
  • 4
    Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.