Kuře cacciatore
90 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 150mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 2kusyCibule
- 2lžičkyBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaCukr krupice
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství.
- 3Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem.
- 4Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.