Kuře Crécy
100 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůBrambory
- 200gramůMrkev kořen
- 170gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kilogramKuře
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
59 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme.
- 2Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev.
- 3Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C.
- 4Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme.
- 5Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko.
- 6Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.