Kuře Crécy

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
59 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
868 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme.
  • 2
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev.
  • 3
    Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C.
  • 4
    Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme.
  • 5
    Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko.
  • 6
    Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.