Kuře Hyderabadi
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 3kusyCibule
- 2lžícePasta zázvorová
- 2lžícePasta česneková
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyKardamom černý
- 6kusůHřebíček
- 2kusySkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 100mililitrůMáta
- 60gramůOřechy Kešu
- 2lžičkyKmín římský
- 1špetkaŠafrán
- 5lžicKořeněné máslo Ghee
- 400gramůJogurt bílý
- 60gramůMandle
- 1,3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5kilogramRýže Basmati
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propereme a scedíme. Na pánvi necháme rozpálit 2 lžíce másla a rýži na něm smažíme, dokud nezezlátne. Osmaženou rýži následně zalijeme vařící osolenou vodou a zasypeme polovinou koření (bobkový list, kmín, celý kardamom, hřebíček, celá skořice). Když je rýže hotova, scedíme ji a odložíme bokem.
- 2Kuře zbavíme nečistot a kůže a nakrájíme na 8 porcí. V rozehřátém mléce necháme rozpustit šafrán. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Zasypeme zbytkem koření a smažíme, dokud koření nezačne praskat. Následně zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a necháme smažit, dokud cibule nezezlátne. Následně smícháme cibuli s česnekovou a zázvorovou pastou, chilli a lžičkou soli. Na celé směsi následně osmažíme porce kuřete, dokud nezezlátnou.
- 3Když je maso nazlátlé, zalijeme jej jogurtem a důkladně promícháme. Vše necháme povařit na mírném ohni, dokud nám maso nezměkne.
- 4Zapékací mísu zaplníme polovinou rýže, zalijeme citronovou šťávou a šafránovým mlékem. Následně posypeme pokrájenými lístky koriandru, máty a na ně položíme ½ kuřecích steaků. Na ně nasypeme zbytek rýže a položíme zbytek kuřecích steaků. Přikryjeme poklicí a necháme péct 10 minut ve vyhřáté troubě. Po upečení posypeme kešu a mandlemi a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.