Kuře jako bažant se slaninou
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 70gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
74 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěné a omyté celé kuře prošpikujeme půlkou dávky na plátky nakrájené slaniny. Druhou půlku slaniny nakrájíme na malé kousky, které dáme do pánve, přidáme sádlo a slaninu, osmahneme do křupava. Vložíme na tenké proužky nakrájenou cibuli, česnek, nové koření, pepř a osmahneme dozlatova.
- 2Vložíme připravené kuře, zprudka ho opečeme po každé straně a potom vložíme do předehřáté trouby. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.
- 3Doměkka upečené kuře vybereme, šťávu vydusíme do tuku, přisypeme mouku, opražíme ji, zalijeme 1 dl teplé vody a dobře metlou rozšleháme. Do šťávy vložíme máslo, na mírném ohni za častého míchání vaříme tak dlouho, aby se oddělila šťáva od tuku.
- 4Teplé kuře rozporcujeme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci přelijeme připravenou šťávou, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. Na talíř každé porce položíme čtvrtku citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.