Kuře jako bažant se slaninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
74 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně očištěné a omyté celé kuře prošpikujeme půlkou dávky na plátky nakrájené slaniny. Druhou půlku slaniny nakrájíme na malé kousky, které dáme do pánve, přidáme sádlo a slaninu, osmahneme do křupava. Vložíme na tenké proužky nakrájenou cibuli, česnek, nové koření, pepř a osmahneme dozlatova.
  • 2
    Vložíme připravené kuře, zprudka ho opečeme po každé straně a potom vložíme do předehřáté trouby. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.
  • 3
    Doměkka upečené kuře vybereme, šťávu vydusíme do tuku, přisypeme mouku, opražíme ji, zalijeme 1 dl teplé vody a dobře metlou rozšleháme. Do šťávy vložíme máslo, na mírném ohni za častého míchání vaříme tak dlouho, aby se oddělila šťáva od tuku.
  • 4
    Teplé kuře rozporcujeme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci přelijeme připravenou šťávou, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. Na talíř každé porce položíme čtvrtku citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.