Kuře Marengo s krevetami
115 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1289 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
67 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 2Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
- 4K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.
- 5Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.