Kuře na alžbětinský způsob
50 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový
- 600gramůKuřecí prsa
- 4kusyŠalotka
- 25mililitrůOcet jablečný
- 170gramůHroznové víno
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky prudce opečeme na másle a slunečnicovém oleji na hrubší pánvi. Maso vybereme naběračkou s otvory odložíme na talíř.
- 2Na pánvi opečeme ve šťávě z kuřecího masa nakrájené šalotky doměkka a dozlatova. Potom k nim vrátíme odložené kuřecí maso.
- 3Maso podlijeme vývarem a jablečným octem, tekutinu přivedeme k varu, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 12 minut za občasného zamíchání zvolna dusíme.
- 4Maso upravíme na mísu. Na pánev dáme hroznové víno, smetanu a muškátový oříšek, prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou omáčku přelijeme maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.