Kuře na česneku a s houbovou omáčkou
145 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 180gramůHouby čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
- 60gramůŠalotka
- 1kilogramKuře
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůKoňak Armaňak
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
82 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si česnekové máslo z másla, soli, česneku a pepře.
- 2Celý povrch kuřete potřeme připravenou směsí a dáme odpočinout.
- 3Do pekáče vložíme kuře a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě na 230 °C. Pravidelně potíráme česnekovým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout.
- 4Do pánve přecedíme výpek, přidáme houby a šalotky a 5 minut za stálého míchání podusíme. Omáčku zaprášíme moukou, pálenku ohřejeme, přilijeme a zapálíme. Do omáčky přilijeme smetanu ke šlehání, přivedeme k varu a stále mícháme zhruba 3 minuty na velmi mírném ohni.
- 5Kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče, přelijeme houbovou omáčkou a dáme zpět do trouby na 150 °C. Zhruba za 15 minut maso opět vyjmeme a necháme chvíli odpočinout. Pokrm posypeme petrželkou a podáváme s pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.