Kuře na fenyklu s žampiony

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme.
  • 2
    Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme.
  • 3
    Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka.
  • 4
    Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.