Kuře na fenyklu s žampiony
55 min.

Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyPepř citronový
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 80mililitrůVíno bílé
- 300gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 130gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůFenykl obecný
- 800gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme.
- 2Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme.
- 3Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka.
- 4Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.