Kuře na houbách a víně

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.
  • 2
    Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.
  • 3
    V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.