Kuře na houbách a víně
40 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 500mililitrůVíno červené
- 120gramůKarotka
- 5stroužkůČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 300gramůHouby čerstvé
- 180gramůSlanina vepřová
- 200gramůŠalotka
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.
- 2Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.
- 3V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.