Kuře na karí s fazolkami
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaKari koření
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej stolní
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky.
- 2Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka.
- 3Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.