Kuře na marocký způsob

60 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
107 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.
  • 2
    V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.
  • 3
    Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
  • 4
    Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.
  • 5
    Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.
  • 6
    Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.