Kuře na marocký způsob
60 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na kuskus
- 350mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOříšky piniové
- 50gramůHrozinky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusRajčata
- 300gramůKuskus
- 0,25lžičkaSůl
- Na marinádu
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKoření marocké
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
107 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.
- 2V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.
- 3Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
- 4Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.
- 5Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.
- 6Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.