Kuře na rozmarýnu s olivami
75 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 17gramůKapary
- 1140gramůKuřecí prsa
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 350mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 130mililitrůVývar drůbeží
- 5kusůMrkev kořen
- 300gramůOlivy černé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
593 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na jemno nasekaný česnek, kuřecí prsa nakrájená na kousky a rozmarýn.
- 2Kuře restujeme dozlatova, často mícháme po dobu 10 minut. Přilijeme suché bílé víno, vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka. Potom přidáme scezené kapary a olivy. Dochutíme solí.
- 3Snížíme plamen na minimum, přikryjeme a necháme probublávat přibližně hodinu nebo dokud není kuře hotové a mrkev měkká. Pokud směs příliš zhoustne, přidáme trochu kuřecího nebo zeleninového vývaru, který ji zvláční.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.