Kuře na slanině a houbách
100 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 800gramůKuřecí prsa
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3decilitryVíno červené
- 20gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 240gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 20gramůMouka kukuřičná
- 20gramůEstragon
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme celé malé cibulky, pokrájenou slaninu a smažíme za občasného míchání 3 minuty, potom slaninu i cibulky vyjmeme a odložíme.
- 2Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme na slabé plátky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ze všech stran asi 5 minut. Vrátíme zpět cibulky a slaninu, přidáme nasekaný česnek, pokrájené houby, estragon a zalijeme vínem. Do sítka na koření vložíme bobkový list, tymián a petrželovou nať, sítko přidáme do omáčky a necháme vše hodinu považit na mírném ohni. Pánev odstavíme, maso, houby, cibule a slaninu dáme na nahřátou mísu a uchováme teplé. Odstraníme sítko s kořením, zaprášíme vývar v pánvi kukuřičnou moukou, osolíme, opepříme a necháme pár minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Hotovou omáčkou přelijeme kuře a směs, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.