Kuře na slanině a houbách

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme celé malé cibulky, pokrájenou slaninu a smažíme za občasného míchání 3 minuty, potom slaninu i cibulky vyjmeme a odložíme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme na slabé plátky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ze všech stran asi 5 minut. Vrátíme zpět cibulky a slaninu, přidáme nasekaný česnek, pokrájené houby, estragon a zalijeme vínem. Do sítka na koření vložíme bobkový list, tymián a petrželovou nať, sítko přidáme do omáčky a necháme vše hodinu považit na mírném ohni. Pánev odstavíme, maso, houby, cibule a slaninu dáme na nahřátou mísu a uchováme teplé. Odstraníme sítko s kořením, zaprášíme vývar v pánvi kukuřičnou moukou, osolíme, opepříme a necháme pár minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Hotovou omáčkou přelijeme kuře a směs, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.