Kuře na slanině a víně
115 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 125gramůSlanina vepřová
- 150gramůŠalotka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 300mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1407 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
82 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme v oleji máslo, když začne pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 8-10 minut je z obou stran lehce dohněda smažíme.
- 2Maso vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat.
- 3Do pekáče přidáme slaninu, šalotky, nakrájené žampiony a zprudka je průběžně promícháváme a dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích.
- 4Do pekáče dáme mouku a 3-5 minut ji průběžně promícháváme, lehce osmahneme. Postupně přilijeme vývar, potom víno a omáčku dohladka rozmícháme a povaříme.
- 5Do pekáče vrátíme kuře, šalotky a slaninu, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, drcený česnek, dochutíme pepřem a solí. Přivedeme k varu, přikryjeme a 45-60 minut podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až je kuře měkké.
- 6Osmažíme krajíčky chleba a každý rozkrojíme na 4 trojúhelníčky.
- 7Kuře ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme s trojúhelníčky opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.