Kuře na toskánský způsob
60 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceRozmarýn
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůRajčata
- 1lžičkaŠalvěj
- 100gramůOlivy černé
- 1lžíceCukr krupice
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceKapary
- 5lžicOlej olivový
- 1000gramůKuře
- 2lžičkySardelová pasta
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 1kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek, nakrájíme na kousky a utřeme s několika lístky rozmarýnu, půl lžičkou soli a půl lžičkou mletého pepře. Směs promícháme se 3 lžícemi olivového oleje.
- 2Omyté a osušené středně velké kuře rozdělíme na 8 porcí, které zploštíme, potřeme česnekovou směsí a vložíme v zakryté míse na hodinu do chladničky.
- 3Mezitím ve vařící vodě spaříme malá rajčata, poté je sloupneme a rozpůlíme. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu, dále nasekáme šalvěj s rozmarýnem a napříč překrájíme vypeckované černé olivy.
- 4Ve velké hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci olivového oleje, na něm do zlatohněda opečeme polovinu porcí kuřete (5 minut po každé straně). Opečené maso vyndáme na talíř, na pánev přidáme zbytek oleje, na něm opečeme druhou polovinu kuřete.
- 5Potom do pánve vrátíme maso z talíře, přisolíme, přidáme lžíci cukru, přilijeme suché bílé víno s citronovou šťávou a přidáme rajský protlak s půlkami rajčat. Pánev přikryjeme, při střední teplotě dusíme 15 - 20 minut. Do pánve přimícháme nasekané bylinky, olivy, kapary a sardelovou pastu. Stáhneme z plotny a necháme 5 minut odležet.
- 6Porce kuřete rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme vařené těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.