Kuře na víně s čekankou na másle
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí stehna
- 9gramůSůl
- 10gramůTymián čerstvý
- 5stroužkůČesnek
- 4decilitryVíno Marsala
- 40gramůPažitka
- 4kusyČekanka
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme tymián a nasekaný česnek a 1 minutu opečeme na mírném ohni. Vložíme osolená kuřecí stehna kůží dolů a pečeme 5 minut dozlatova, otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany. Zalijeme vínem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut.
- 2Čekanku rozebereme na listy a vložíme na rozehřáté máslo na pánev, zprudka opékáme 2 minuty, až listy zavadnou, musí však zůstat křupavé, osolíme, opepříme.
- 3Na talíře upravíme porci kuřete a obložíme čekankou, zalijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.