Kuře na víně s čekankou na másle

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme tymián a nasekaný česnek a 1 minutu opečeme na mírném ohni. Vložíme osolená kuřecí stehna kůží dolů a pečeme 5 minut dozlatova, otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany. Zalijeme vínem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut.
  • 2
    Čekanku rozebereme na listy a vložíme na rozehřáté máslo na pánev, zprudka opékáme 2 minuty, až listy zavadnou, musí však zůstat křupavé, osolíme, opepříme.
  • 3
    Na talíře upravíme porci kuřete a obložíme čekankou, zalijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.