Kuře na víně se žampiony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme a necháme v sítu okapat. Menší žampiony necháme vcelku, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
  • 2
    Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran smažíme 5 minut. Pak je vyjmeme a uschováme v teple - např. v mírně vyhřáté troubě.
  • 4
    Na oleji v pánvi krátce osmahneme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme nakrájené žampiony a trochu rozmarýnu, na prudkém ohni za stálého míchání smažíme 5 minut. Do pánve pak přilijeme polovinu bílého vína a vaříme, dokud se neodpaří. Potom vlijeme druhou polovinu vína a přimícháme smetanu, přidáme maso a dusíme 10 minut pod pokličkou na mírném ohni.
  • 5
    Měkká kuřecí prsa vyjmeme a nakrájíme na plátky, dáme na talíře a uschováme v teple.
  • 6
    Do omáčky v pánvi přidáme nakrájená rajčata, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce povaříme. Omáčkou přelijeme maso a podáváme.
  • 7
    Vhodnou přílohou jsou například vařené široké nudle nebo vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.