Kuře na víně se žampiony
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 2,5decilitryVíno bílé
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme a necháme v sítu okapat. Menší žampiony necháme vcelku, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
- 2Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran smažíme 5 minut. Pak je vyjmeme a uschováme v teple - např. v mírně vyhřáté troubě.
- 4Na oleji v pánvi krátce osmahneme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme nakrájené žampiony a trochu rozmarýnu, na prudkém ohni za stálého míchání smažíme 5 minut. Do pánve pak přilijeme polovinu bílého vína a vaříme, dokud se neodpaří. Potom vlijeme druhou polovinu vína a přimícháme smetanu, přidáme maso a dusíme 10 minut pod pokličkou na mírném ohni.
- 5Měkká kuřecí prsa vyjmeme a nakrájíme na plátky, dáme na talíře a uschováme v teple.
- 6Do omáčky v pánvi přidáme nakrájená rajčata, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce povaříme. Omáčkou přelijeme maso a podáváme.
- 7Vhodnou přílohou jsou například vařené široké nudle nebo vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.