Kuře pečené po francouzsku
110 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceEstragon
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1500gramůKuře
- 120mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1212 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
83 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.
- 2Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.
- 3Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.
- 4Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.
- 5Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
- 6Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.