Kuře pečené po francouzsku

110 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1212 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
83 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.
  • 2
    Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.
  • 3
    Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.
  • 4
    Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.
  • 5
    Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  • 6
    Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.