Kuře pečené s oreganem a bramborami
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 1kilogramBrambory
- 2gramySůl
- 1lžíceOregano sušené
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
63 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.
- 3Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.
- 4Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.