Kuře pečené s oreganem a bramborami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
63 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.
  • 3
    Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.
  • 4
    Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.