Kuře po baskicku

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.
  • 2
    V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.