Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy

72 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno.
  • 3
    Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu.
  • 4
    Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy.
  • 5
    Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.