Kuře s bambusovými výhonky
40 min.
Ingredience
- 225gramůBambusové výhonky
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaVoda pitná
- 1200gramůKuře
- 1lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
49 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bambusové výhonky podélně rozpůlíme a pokrájíme na půlměsíčky. Spaříme ve vroucí vodě, scedíme, opláchneme studenou vodou. Necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Rozpálíme ve woku sezamový olej, vykostěné a nakrájené kuře osmahneme na plátky. Přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme. Slijeme přebytečný olej, přilijeme víno, promícháme.
- 3Smícháme vývar s ústřicovou omáčkou, přidáme plátky bambusu, směs dochutíme solí a pepřem, povaříme 2 minuty.
- 4Vlijeme kašičku ze solamylu a vody, poté vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.