Kuře s celerem a česnekem
60 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 150gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10stroužkůČesnek
- 100mililitrůVývar slepičí
- 40mililitrůBrandy
- 35gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
811 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmahneme ze všech stran. Kuře vyjmeme, do výpeku nasypeme petrželku s celerem, orestujeme, přiložíme kuře, zakápneme brandy, přidáme celý oloupaný česnek, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Kuřecí porce se šťávou a zeleninou upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.