Kuře s červenou kari omáčkou
45 min.
Ingredience
- Kari pasta
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín římský
- 1stroužekČesnek
- 50gramůChilli paprička sušená
- 1kusLimetka kafrová
- 2lžičkyGarnátová pasta
- 20gramůCitronová tráva
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceOlej rostlinný
- 400mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 800gramůKuřecí prsa
- 400gramůRýže loupaná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Příprava kari pasty: chilli papričky zbavíme semen, nakrájíme nadrobno, zázvor rozkrájíme na plátky, stébla citronely na kousky, koriandr drobně, s ostatními přísadami na kari pastu rozmixujeme.
- 2Příprava kuřete:
- 3Česnek prolisujeme, vložíme do woku na rozehřátý rostlinný olej a opaečeme do zlatova. Vmícháme připravenou pastu a opékáme 15 minut. Po troškách a za stálého míchání přilijeme kokosové mléko. Přidáme kuřecí maso, nakrájené na kousky, obracíme ho v omáčce tak, aby bylo celé pokryté, vaříme 5 minut. Maso by mělo být křehké. Do omáčky vmícháme kuřecí vývar s rybí omáčkou a vaříme další 2 minuty.
- 4Maso upravíme na předehřátou mísu, doplníme vařenou rýží, ozdobíme rozkrájenou červenou a zelenou chilli papričkou, plátky citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.