Kuře s červenou paprikou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
407 mg
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, necháme okapat, podélně rozpůlíme a odstraníme stopky a semínka. Slupku jemně potřeme olejem. Položíme pod rozpálený gril naolejovanou stranou nahoru a grilujeme dokud slupka není dočerna opražená.
  • 2
    Papriky necháme vychladnout zabalené v utěrce a poté slupky odstraníme. Papriky nakrájíme na tenké nudličky.
  • 3
    Kuřecí maso naklepeme, z obou stran ochutíme solí a pepřem a potřeme mletou paprikou. Rozpálíme olej a maso z obou stran dozlatova orestujeme, cca 15minut.
  • 4
    Hotová prsa vyjmeme a do pánve vložíme papriku, nadrobno nakrájený česnek a jarní cibulku a vinný ocet. Vše vaříme dokud se neztratí octové aroma.
  • 5
    Kuřecí maso podáváme přelité šťávou, ozdobené paprikovou směsí a lístky šalvěje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.