Kuře s červeným zelím
85 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 3lžíceHusí sádlo
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 125mililitrůVíno portské
- 2kusyHrušky
- 5lžicOlej sezamový
- 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
71 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu necháme rozmrznout. Očištěné kuře naporcujeme, do porcí vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej, osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, přidáme rozmrazenou zeleninu a na mírném ohni dusíme 35 minut.
- 2Mezitím očistíme zelí, na jemném struhadle nastrouháme a podusíme na husím sádle 6 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a portské. Dusíme přiklopené 25 minut.
- 3Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušky přidáme k zelí 5 minut před konce vaření.
- 4Zelí rozdělíme na talíře, kousky kuřete položíme na zelí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.