Kuře s česnekovou pastou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.
  • 2
    Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.
  • 3
    Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.
  • 4
    Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.
  • 6
    Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.
  • 7
    Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.
  • 8
    Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.
  • 9
    Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.
  • 10
    Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.