Kuře s česnekovou pastou
95 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 100gramůVepřová uzená plec
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 600gramůKuřecí stehna
- 1lžičkaKoření grilovací
- 150gramůMáslo pomazánkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.
- 2Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.
- 3Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.
- 4Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.
- 5Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.
- 6Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.
- 7Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.
- 8Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.
- 9Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.
- 10Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.