Kuře s hnědou rýží
75 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 7decilitrůVývar zeleninový
- 400gramůRajčata
- 300gramůRýže černá
- 1kusChilli paprička
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 3gramyOregano čerstvé
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika červená
- 80gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 80gramůHrášek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky, přidáme celou cibuli, vývar, česnek, rajčata rozkrájená na drobno a hnědou rýži. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 10 minut. Potom přidáme chilli papričku, papriku a oregano a vaříme dalších 15 minut.
- 2Červenou a zelenou papriku nakrájíme na menší proužky, zcedíme kukuřici a hrášek, všechno promícháme v míse a přidáme do hrnce k masu a rýži. Povaříme 10 minut, rýže by měla být měkká a tekutina vstřebaná.
- 3Pokrm osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.