Kuře s křupavou kůrčičkou
70 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí stehna
- 2lžíceSádlo škvařené
- 150gramůCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1stroužekČesnek
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.
- 2V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.
- 3Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
- 4Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.
- 5Pečeme 45 minut na 200 °C.
- 6Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.