Kuře s křupavou kůrčičkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.
  • 2
    V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.
  • 3
    Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
  • 4
    Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.
  • 5
    Pečeme 45 minut na 200 °C.
  • 6
    Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.