Kuře s liškami a estragonem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí stehna
- 1kostkaBujón drůbeží bez tuku
- 1kusEstragon
- 1kilogramLišky čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 250gramůTvaroh měkký bez tuku
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
186 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.
- 2Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.
- 3Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.
- 4Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.
- 5Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.