Kuře s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 200gramůSolamyl
- 1000gramůKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 200gramůVejce slepičí
- 200gramůMandle
- 300gramůPórek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůGlutasol
- 5gramůPepř černý mletý
- 240mililitrůVíno bílé
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 10gramůZázvor mletý
- 50gramůČesnek
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme i s kůží na malé kostičky. Osolíme, přidáme vejce a část máčeného škrobu. Zamícháme a necháme hodinu odležet.
- 2V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a maso v něm prudce osmažíme. Necháme je okapat na cedníku a dáme stranou na teplo.
- 3V menším množství tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, očištěný a opláchnutý pórek, žampiony, česnek a kapii, vše nakrájené na plátky.
- 4Přidáme opečené kuře, oloupané, opražené mandle a zalijeme zálivem z vývaru, vína, glutasolu, mletého pepře, zázvoru a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.