Kuře s mandlemi na víně
60 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 8gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCibule
- 50gramůPetržel - nať
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar slepičí
- 1kusBobkový list
- 80gramůMandle mleté
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaŠafrán
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
62 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmažíme dozlatova. Kuře vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme, vrátíme zpět kuře, podlijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, špetku šafránu, petrželku, česnek, mleté mandle a dusíme doměkka.
- 3Pánev odstavíme, porce kuřete upravíme na talíře, do šťávy v pánvi mimo oheň vmícháme žloutky a šťávou kuře přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.