Kuře s mandlemi na víně

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
62 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmažíme dozlatova. Kuře vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme, vrátíme zpět kuře, podlijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, špetku šafránu, petrželku, česnek, mleté mandle a dusíme doměkka.
  • 3
    Pánev odstavíme, porce kuřete upravíme na talíře, do šťávy v pánvi mimo oheň vmícháme žloutky a šťávou kuře přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.