Kuře s mozečkovou nádivkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
709 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké kuře očistíme, zbavíme konců křídel a osušíme, mozeček namočený do studené vody odblaníme a necháme okapat. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, nasekáme zelenou petrželku a rozšleháme vejce.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém másle orestujeme cibuli, přidáme mozeček, pepř se solí a vysmahneme dosucha. Potom vše zasypeme strouhankou a 2 lžícemi Solamylu, přidáme sekanou petrželku, zamícháme a odstavíme z ohně. Do směsi vmícháme ušlehaná vejce, podle chuti přisolíme a nádivku dobře promícháme.
  • 3
    Připravené kuře naplníme nádivkou, osolíme ho a dáme do pekáče na rozehřáté sádlo. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Při této teplotě kuře pečeme asi 45 minut bez podlévání. Po 30 minutách pečení kuře na pekáči otočíme a dopečeme dočervena. Upečené kuře přendáme na prkénko, výpek zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali 1/2 lžíce Solamylu a krátce povaříme.
  • 4
    Z hotového kuřete vyjmeme nádivku. Kuře nasekáme na porce a nádivku nakrájíme na plátky. Na talíře pokládáme vždy 1 porci kuřete, kterou přelijeme šťávou a obložíme nádivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.