Kuře s mozečkovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 250gramůVepřový mozek
- 1kusCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůStrouhanka
- 2,5lžíceSolamyl
- 120gramůSádlo škvařené
- 150mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
709 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Středně velké kuře očistíme, zbavíme konců křídel a osušíme, mozeček namočený do studené vody odblaníme a necháme okapat. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, nasekáme zelenou petrželku a rozšleháme vejce.
- 2V pánvi na rozehřátém másle orestujeme cibuli, přidáme mozeček, pepř se solí a vysmahneme dosucha. Potom vše zasypeme strouhankou a 2 lžícemi Solamylu, přidáme sekanou petrželku, zamícháme a odstavíme z ohně. Do směsi vmícháme ušlehaná vejce, podle chuti přisolíme a nádivku dobře promícháme.
- 3Připravené kuře naplníme nádivkou, osolíme ho a dáme do pekáče na rozehřáté sádlo. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Při této teplotě kuře pečeme asi 45 minut bez podlévání. Po 30 minutách pečení kuře na pekáči otočíme a dopečeme dočervena. Upečené kuře přendáme na prkénko, výpek zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali 1/2 lžíce Solamylu a krátce povaříme.
- 4Z hotového kuřete vyjmeme nádivku. Kuře nasekáme na porce a nádivku nakrájíme na plátky. Na talíře pokládáme vždy 1 porci kuřete, kterou přelijeme šťávou a obložíme nádivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.