Kuře s nádivkou ze skopového masa

125 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1196 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
79 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.
  • 2
    Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.
  • 3
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  • 6
    Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.