Kuře s nádivkou ze skopového masa
125 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyKuře
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule
- 100gramůRýže dlouhozrnná
- 1hrstPetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 25gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1litrVoda pitná
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1196 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
79 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.
- 2Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.
- 3Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.
- 4V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.
- 5Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- 6Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.