Kuře s omáčkou z hnědých žampionů
85 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceEstragon
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,33litrVíno šumivé (sekt)
- 0,33litrVývar drůbeží
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
799 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěnou lžíci másla přidáme prolisovaný česnek, polovinu hnědých žampionů nadrobno nasekaných, sůl a pepř, restujeme 5 minut na prudkém ohni, dokud žampiony nezměknou. Žampiony přesypeme do misky, přimícháme nasekanou čerstvou petrželku, estragon a necháme 10 minut chladnout. Velké prsní kuřecí řízky, bez kůže a kostí, uprostřed nařízneme jako kapsu, kterou naplníme houbovou směsí a vložíme do zapékací misky.
- 2Zapneme troubu na 180 °C a připravíme houbovou omáčku. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme druhou polovinu hnědých žampionů nakrájených na plátky, ochutíme a na silném ohni dusíme 3 minuty. Pak přilijeme kuřecí vývar, perlivé nebo suché bílé víno a plnotučnou smetanu, po přivedení k varu plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme 10 minut, aby omáčka trochu zhoustla. Hotovou omáčkou zalijeme kuře v zapékací misce, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut. Asi v polovině doby pečení podlijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.