Kuře s omáčkou z hnědých žampionů

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
799 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěnou lžíci másla přidáme prolisovaný česnek, polovinu hnědých žampionů nadrobno nasekaných, sůl a pepř, restujeme 5 minut na prudkém ohni, dokud žampiony nezměknou. Žampiony přesypeme do misky, přimícháme nasekanou čerstvou petrželku, estragon a necháme 10 minut chladnout. Velké prsní kuřecí řízky, bez kůže a kostí, uprostřed nařízneme jako kapsu, kterou naplníme houbovou směsí a vložíme do zapékací misky.
  • 2
    Zapneme troubu na 180 °C a připravíme houbovou omáčku. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme druhou polovinu hnědých žampionů nakrájených na plátky, ochutíme a na silném ohni dusíme 3 minuty. Pak přilijeme kuřecí vývar, perlivé nebo suché bílé víno a plnotučnou smetanu, po přivedení k varu plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme 10 minut, aby omáčka trochu zhoustla. Hotovou omáčkou zalijeme kuře v zapékací misce, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut. Asi v polovině doby pečení podlijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.