Kuře s ořechovým pyré
60 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCitrony
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 150gramůOřechy vlašské
- 150gramůJogurt bílý
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůPažitka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme.
- 2Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme.
- 3Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí!
- 4Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.