Kuře s ořechovým pyré

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme.
  • 2
    Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí!
  • 4
    Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.