Kuře s oreganem a citronem
35 min.
Ingredience
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůBrambory
- 4kusyŠalotka
- 75mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
491 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa okořeníme sušeným oreganem, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné, oloupanou šalotku rozpůlíme.
- 2Na pánev na rozehřátý olej vložíme kuřecí maso, brambory, šalotku, zprudka opékáme asi 2 minuty.
- 3Potom přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme 10-15 minut.
- 4Nakonec přidáme citronovou šťávu a čerstvé oregano. Povaříme ještě 3 minuty, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.