Kuře s pohankovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 250gramůPohanka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceProvensálské koření
- 5gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusPetržel kořen
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
57 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pohanku zalijeme půl litrem vroucí, osolené vody a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, než se voda s pohankou spojí, a vznikne nám tak pohanková kaše. Do této kaše vmícháme celé vejce. Než se tak stane, připravíme si zeleninu do nádivky a to tak, že česnek utřeme, cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Petrželovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Nakrájenou zeleninu a slaninu vmícháme do připravené pohankové kaše, kterou ochutíme solí, pepřem, lžící provensálského koření a nasekanou petrželovou natí. Zeleninu a koření v pohankové kaši důkladně promícháme, čímž nám vznikne pohanková nádivka. Touto nádivkou naplníme vnitřek kuchyňsky očištěného kuřete, které před plněním nádivkou prosolíme a popepříme. Takto připravené kuře pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.