Kuře s pomerančovou omáčkou
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1kusBobkový list
- 15mililitrůOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 120gramůStrouhanka
- 80gramůMarmeláda rybízová
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 50gramůMarmeláda meruňková
- 1kusPomeranče
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuře naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto : opečeme na oleji řapíky celeru a najemno nasekanou cibuli. Přidáme strouhanku, marmelády, petrželku a vejce. Osolíme a opepříme. Případný zbytek nádivky dáme vedle kuřete. Olejem potřené kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny. Kuře vyjmeme z trouby, potřeme zbývající marmeládou a necháme chvíli odpočinout.
- 2Omáčku si připravíme z výpeku, který zahustíme škrobem rozmíchaným s pomerančovou šťávou, marmeládou a kuřecím vývarem. Přidáme bobkový list. Omáčku opatrně za stálého míchání provaříme do zhoustnutí, potom odstavíme. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Sloupneme i tenkou blanku jednotlivých dílků. Těsně před podáváním vložíme do omáčky díly pomerančů, přilijeme koňak a necháme přejít varem. Kuře rozporcujeme a podáváme s pomerančovou omáčkou a nádivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.